En lugn person

En lugn person

 

General Knas kan beskrivas som en reggaeartist och det är en musikgenre som han älskar. En musikstil som handlar om kärlek och fred på jorden, som inte är politisk utan snarare livsbejakande och civilisationskritisk.

Kanske påverkar också hans lugn och hans naturliga levnadsstil musiken. Han älskar den friska fjälluften, den sunset-290191_1920öppna vidden, att blicka ut över skog, mark och fjäll och att leva i en bygd där folk har tid. Där man inte är rädd för människorna i sin omgivning och där man kan odla sina egna grödor ligger Nor Ivan varmt om hjärtat. Han vill bo och leva enkelt och nära naturen och älskar djur, träd och blommor. Till detta tycker han om ensamheten – att få vara med sig själv och hitta in i sitt eget lugn för att föra en dialog med sig själv. I dagens stressade mediasamhälle, där man skall vara uppkopplad och tillgänglig dygnets alla 24 timmar finner Nor Ivan en styrka i att vara ensam.

Sitt lugn har Nor Ivan nog alltid haft men vid en resa till Indien där han gavs några goda råd av en “snubbe i en hydda” söker han sig i än större utsträckning till naturen för att meditera, koppla av och låta sinnet komma till ro. Skrivandet utvecklas genom att Nor Ivan finner en större närvaro i det han gör och skrivandet är också en typ av meditation som ger energi.

Även om Nor Ivan framställer sig som en lugn person med integritet som älskar ensamhet och tystnad är han inte främmande för att göra sina politiska åsikter hörda. I såväl låttexter som intervjuer luftar han gärna sina tankar.

Nor är Ammeröns sydligaste by, belägen i Jämtland. Ammerön är Sveriges sjätte största insjöö, belägen i Revsundssjön i Bräcke kommun.

Posted on: 29 december, 2015Rebecka
byblos