Reggae som livsstil

Reggae som livsstil

Det finns många livsstilar idag. En av dessa kan vara att man lever som en rasta, när man alltså har reggae som en livsstil. Reggae är en musikstil från början, som uppkom i Jamaica under 60-talet. Genren av reggae är just trummor och bas. Band och artister som är kända inom just reggaemusiken är namn som Bob Marley, Peter Tosh, Jimmy Cliff och många fler. Idag finns det många olika genren inom reggae, allt mellan reggae dubstep till mer lugn reggaemusik. Att ha reggae som en livsstil betyder inte att man röker cannabis varje dag och skriver låtar om kärlek. Reggae som livsstil kan egentligen vara precis det du önskar. Man kan gilla att lyssna på reggaemusik men ändå inte leva som en reggae. De som faktiskt har detta som en livsstil till 100% brukar dock för det mesta faktiskt ta livet med en nypa salt och njuta av livet till fullt.

Låt människor få leva hur dem än vill

Idag finns det väldigt många olika livsstilar, så man kan knappt lägga in alla i fack längre. Det har gått så långt att alla är olika och alla gillar olika saker. Det har blivit mycket populärt att till exempel äldre kvinnor festar loss med reggae i Gambia, vilket egentligen är helt rätt. Alla människor har sin personliga rätt att göra exakt vad de vill, bara det egentligen inte skadar någon annan. Har människor levt ett speciellt liv, speciellt äldre kvinnorna idag som i sina yngre liv endast stannade hemma med barnen, lagade mat och städade. Att de också kan få släppa loss och faktiskt få göra det de älskar, det är så det ska vara. Det är egentligen det livet går ut på, att göra det man vill men under begränsningar. Blir man lycklig av att åka utomlands till Gambia en gång per år, för att umgås med sin nya utländska pojkvän. Vill man ha reggae som en livsstil ska man också kunna leva så om man vill, oavsett var i världen man faktiskt befinner sig.

Ta med reggaestilen till Sveriges vardag

Bara för att man vill ha reggae som livsstil så behöver detta inte betyda att man besöker Jamaica varje år, för att ta del av just den kulturen. Har man ett stort intresse av reggae så lär man absolut åka till ett land som fokuserar på just stilen, men det går även att ta del av livsstilen i den svenska vardagen också. Ett sätt man kan ta med reggaestilen i vardagen är att börja laga just mat som man äter i Jamaica. Idag finns det dessutom flera olika sätt du kan prova på spännande rätter med mat.se rabattkod, som dessutom gör att du inte behöver spendera extra pengar bara för att man ska investera i en ny livsstil. Du kan också börja lyssna på mer reggaemusik, men även testa på att skapa din egna reggaemusik. börja leva mer i nuet, jamma på en bra sång och bara njut av dina andetag, för det är egentligen grunden med just reggae.

Posted on: 9 mars, 2018Rebecka
byblos